Midsommarafton

Inför 2024

Planering pågår

för midsommarfirande

Vid entrén möts du av spelmanslagetHarpor i Väst som bjuder på vackra visor .

I vårt mycket populära äggostcafé säljer vi, inte helt förvånande, äggost, som är Bohusläns traditionella landskapsrätt.

Här går det åt många äggostar varje midsommar!


Även kaffe finns till försäljning här!

Ponnyridningen är en mycket uppskattad aktivitet på Råön under midsommarfirandet. Hästarna håller till direkt till höger om grinden vid entrén, men en bit upp i skogen.

Parkering

Under vårt midsommarfirande sker all parkering vid Jordhammars Ridskola. Därifrån kan man få åka skrinda efter traktor ut till Råön.


Vi har några få parkeringsplatser uppe vid festplatsen för den som är rörelsehindrad.


Stenungsunds kommun har beslutat att det är förbjudet att parkera i Sjöhagen (hästhagen innan Råön) på grund av att där finns växter som är sällsynta. Detta beslut är inte Bygdegillets utan Stenungsunds Kommun. Vi uppskattar om detta förbud följs, då annars vi som arrangör drabbas. Vi valde inte att ändra parkeringen efter alla dessa år för att ställa till det för våra besökare, utan följer bara de riktlinjer som vi fått.

Varje år erbjuds det gratis poängpromenad med fina priser. Det finns fler olika nivåer på frågorna, så även barnen kan vara med. Promenaden tar dig runt vackra Råön!

Våra lotterier brukar vara både uppskattade och välbesökta. Det finns ett brett urval i våra lotterier.

Vi har också en fiskedamm med både ätbara och lekfulla fiskar. Fiskarna brukar vara mycket uppskattade av både stora och små.

Ibland undrar man ju hur mycket energi det kan finnas i barnen. Med hoppborgen gör vi vad vi kan för att låta barnen få utlopp för all energin. Fungerar dock inte på alla barn...

Vi har anlitat allt fler ansiktsmålerskor för varje år för att tillgodose den stora efterfrågan. Det är riktigt duktiga tjejer som styr över penslar, svampar och färger i ansiktsmålningen. Ansiktsmålningen är gratis, men det är fritt fram att ge konstnärerna dricks.

Midsommarafton